Ontdek de Ouderenzorg is een samenwerking van 36 organisaties in de ouderenzorg in Gelderland en omstreken. Deze organisaties zitten in de regio’s Arnhem/Ede, Nijmegen en Tiel/Rivierenland.

Maar wie zijn wij en wat doen wij nu eigenlijk? Dat vertellen we je graag! Op deze pagina lees je meer over ons initiatief, onze missie en wat wij voor jou kunnen betekenen. Samen laten we zien wat de ouderenzorg allemaal in haar mars heeft.

Waarom dit initiatief?

Bijna iedereen heeft in de laatste levensfase in meer of mindere mate zorg nodig. Wie wil nu niet een gelukkige oude dag? Om ouderen te ondersteunen en helpen in deze fase van hun leven, zijn voldoende mensen nodig die dat willen en kunnen doen.

Er blijken nogal wat misverstanden te bestaan over de ouderenzorg. Veel mensen denken dat het niets meer is dan billen wassen en eten geven. Maar vraag een zorgprofessional hoe een gemiddelde dag eruitziet en je zult verbaasd zijn. Werken in de ouderenzorg houdt veel meer in dan je denkt.

Onze missie

Dat is dan ook precies wat wij willen laten zien. Zorgen voor ouderen is zoveel meer dan steunkousen aantrekken en bedden verschonen. Natuurlijk zul je je daarmee bezighouden. Maar je werkdag is ook gevuld met bijzondere momenten met cliënten, nauwe samenwerking met collega’s, lastige beslissingen en volop uitdagingen. En – ook niet onbelangrijk – een flinke dosis plezier!

Werkplezier in de ouderenzorg

 

Bovendien is het niet zomaar een roeping, maar een volwaardige baan. Je hebt specialistische kennis en vaardigheden nodig om de zorgvragen van elke cliënt goed te beantwoorden. En je moet naast zorgzaam, geduldig en mensgericht ook creatief, flexibel, daadkrachtig, communicatief sterk, oplettend en volhardend zijn.

Geen dag is hetzelfde en je blijft je continu verbazen. Door de afwisseling en uitdaging is er bovendien volop gelegenheid om te blijven leren en ontwikkelen. Kortom: voor iedereen is er reden genoeg om in de ouderenzorg te komen werken.

Waarom zou je werken in de ouderenzorg?

Wat doen wij dan?

Vanuit onze missie willen wij het heersende imago van de ouderenzorg verbeteren. Dat doen we zowel met heldere informatie over wat functies en opleidingen inhouden als met persoonlijke verhalen van medewerkers. We vertellen over interessante ontwikkelingen en houden je via social media op de hoogte. Zo helpen we die misverstanden de wereld uit!

Allemaal terwijl we trots uitdragen – trots over dit prachtige werkveld en alle fantastische zorgprofessionals die erin werken. Elke dag weer met zoveel hartstocht. Want werken in de ouderenzorg is geweldig. Zie je wel? Sluit je ook aan!