Stel: je wilt je laten omscholen naar een baan in de ouderenzorg, maar je wilt niet fulltime de schoolbanken in. Dan is via BBL de ouderenzorg ingaan echt iets voor jou.

Je wilt vooruit, doorgroeien, verder komen. BBL helpt je daarbij. Maar hoe werkt dat eigenlijk, een BBL-opleiding in de ouderenzorg? Wat zijn de voordelen? En wat kun je ermee binnen de zorg?

BBL ouderenzorg: hoe werkt dat?

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg, een manier van studeren die bestaat uit een combinatie van leren en werken. Als je 16 jaar of ouder bent, kun je kiezen voor een opleiding zoals een BBL-opleiding in de ouderenzorg. Je volgt dan één dag per week les (8 uur), de andere dagen ben je aan het werk (minimaal 24 uur). Je leert het vak door te doen. Door in het werkveld te zijn en het vak te ervaren. Op die manier pas je meteen in de praktijk toe wat je die week tijdens je opleiding hebt geleerd.

Een BBL-opleiding is een aantrekkelijke optie als je een carrièreswitch maakt of wanneer je de arbeidsmarkt opnieuw betreedt.

Meer voor zij-instromers

Wat zijn de voordelen van een BBL-opleiding in de ouderenzorg?

 

Starten én doorgroeien met BBL in de ouderenzorg

Werken in de ouderenzorg is verrassend veelzijdig. Ook is de zorg erg complex. Daarom zijn er in de ouderenzorg veel functies en dus veel BBL-opleidingen. Veel organisaties bieden interne BBL-trajecten of zelfs maatwerktrajecten aan om een passende opleiding te faciliteren.

Deze opleidingen zijn bovendien niet alleen voor aankomend personeel: ook bestaande medewerkers kunnen kiezen voor een (nieuwe) opleiding. Dat is zo mooi aan BBL: je kunt ermee binnenkomen én ermee doorgroeien. Wat dacht je van een opleiding verpleegkundige, verzorgende IG of behandelaar. Zo blijf jij stappen zetten in jouw carrière.

Solliciteren op leerlingvacatures

Mogelijkheden genoeg dus om te werken en te leren in de ouderenzorg. Op jouw eigen manier. Ongeacht je niveau, interessegebied of werkervaring: binnen de ouderenzorg is er plek voor jou. Kijk welke manier van opleiden en ontwikkelen in de ouderenzorg bij jou past. Of duik direct in de vacatures:

Ontdek het vacatureaanbod