In je carrière wil je niet stilstaan. Dat hoeft gelukkig niet als je in de ouderenzorg werkt. Want hier hoef je nooit te stoppen met leren, groeien en ontwikkelen. Er zijn volop mogelijkheden tot bijscholing in de ouderenzorg. Op verschillende niveaus en in meerdere richtingen. Zo raak je nooit uitgeleerd.

Voorbeelden van bijscholingen in de ouderenzorg

Wil jij:

Dit zijn allemaal stappen waarvoor in de ouderenzorg bijscholing nodig is. Sommige kennis kun je bijleren door middel van een cursus. Andere stappen moet je zetten door middel van een opleiding. Dat kan op het mbo of hbo, voltijd of via leren-werken (BBL).

Waarom bijscholen in de ouderenzorg?

Werken in de ouderenzorg betekent dat je te maken hebt met complexe zorg. Waar je je in een ziekenhuis bijvoorbeeld op één afdeling (en dus één ziektebeeld) concentreert, komt in de ouderenzorg alles samen. Ouderen die kampen met dementie, maar ook verminderde mobiliteit bijvoorbeeld.

Dat maakt je werk uitdagend en brengt ook mooie doorgroeimogelijkheden met zich mee. Want je wilt elke cliënt continu de best mogelijke zorg bieden, en daar is steeds weer nieuwe kennis voor nodig. Ook omdat de ontwikkelingen in de ouderenzorg in rap tempo doorgaan.

Volg een cursus, training of opleiding en je hoeft geen dag stil te staan! Kijk maar eens naar Wendeline, die al 17 jaar met plezier in de ouderenzorg werkt en nog altijd stappen blijft zetten:

 

Nascholing in de ouderenzorg: hoe pak je dat aan?

Hoe zet je jouw ambitie om door te leren om in concrete stappen? Je hebt verschillende mogelijkheden. Vaak valt er intern veel te regelen: de meeste zorgorganisaties helpen jou graag je expertise uit te breiden. Informeer dus gerust bij je werkgever welke mogelijkheden zij jou kunnen bieden. En duik er zelf alvast in natuurlijk! Laat je inspireren: