Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik ben heel leergierig en wil zo goed mogelijke zorg kunnen bieden. Toen ik hier begon, was ik verzorgende IG. Daarna deed ik een opleiding tot eerstverantwoordelijk verzorgende en nu doe ik de interne opleiding leerling verpleegkundige.

Mijn doel is om ambulanceverpleegkundige te worden, maar vooralsnog werk ik hier met heel veel plezier. In de woonvorm waar ik werk, wonen dementerende ouderen. Ik ben niet alleen bezig met de zorg voor hen, maar ook met voeding, activiteiten. Dat maakt de zorg in een woonvorm heel anders dan die in een ziekenhuis, waar verpleegkundigen zich toch vooral bezighouden met de zorg.

Ik denk dat activiteiten net zo belangrijk zijn als de zorg. Zonder dagbesteding gaan ze snel achteruit. Dan worden ze somber of apathisch. Wij gaan er bijvoorbeeld wel eens op uit met bewoners. Zo gingen we eens naar de kersenboomgaard. Heel simpel: een kop koffie drinken en kersen eten. Maar ze genoten er zo van: van het weer, de omgeving. Hen zo vrolijk te zien lachen, dat doet me wel wat.

Terug naar overzicht