Het gevoel van welzijn van cliënten bevorderen, door met licht verzorgende taken te ondersteunen in de dagelijkse activiteiten. Dat is wat je als huiskamermedewerker (bij sommige organisaties medewerker huiskamer, huiskamerbegeleider, begeleider huiskamer of activiteitenbegeleider) gaat doen. Iets voor jou? Kijk of jij het volgende in je hebt:

Functieomschrijving huiskamermedewerker

Wat zijn als huiskamermedewerker je taken eigenlijk? Zoals de naam al doet vermoeden houd jij het toezicht in de huiskamer van cliënten in een verpleeg- of verzorgingstehuis. Jij bent de ondersteunende schakel voor cliënten en collega’s. Concreet houdt dat onder andere de volgende werkzaamheden in:

Wat voorop staat, is dat jij het gevoel van welzijn van de cliënten bevordert. Dat doe je met persoonlijke aandacht en oog voor de specifieke wensen en zorgvragen van elke cliënt. Met jouw ondersteuning verlopen de dagelijkse activiteiten zo soepel en zorgeloos mogelijk.


 

Opleiding tot huiskamermedewerker

Om huiskamermedewerker te worden, heb je een opleiding op mbo-niveau 1 of 2 nodig. Bijvoorbeeld Zorghulp (niveau 1) of Helpende plus Zorg & Welzijn (niveau 2). Dat kan voltijd of door middel van een BBL-traject, waarin je deels in de schoolbanken zit en deels op de werkvloer staat. Een goede manier om meteen praktijkervaring op te doen én een salaris te verdienen.

Vanuit de functie huiskamermedewerker kun je doorstromen naar andere beroepen in de ouderenzorg. Bijvoorbeeld verzorgende IG en in het verlengde daarvan verpleegkundige. Veel organisaties bieden maatwerktrajecten aan en stimuleren opleiding en ontwikkeling. Zo blijf jij je ontwikkelen.

Meer over opleiding en ontwikkeling