Werken in de ouderenzorg is, als je het ons vraagt, een van de mooiste beroepen die er is. De ouderenzorg is een enorm veelzijdig werkveld waar je blijft leren en groeien. Wij vinden het belangrijk dat onze toekomstige collega’s kennis kunnen maken met het vakgebied. Daarom verwelkomen wij jou graag via een stage in de ouderenzorg:

Waarom in de ouderenzorg stagelopen?

Als student zorg en welzijn weet je waarschijnlijk al wat je wilt. Misschien heb je al een heel duidelijk beeld en je pad al helemaal uitgestippeld. Of misschien heb je een globaal idee, maar nog niet precies welk werkveld of welke functie. Stagelopen is hoe dan ook een goede manier om erachter te komen wat nu echt bij jou past.

Kom je stagelopen in de ouderenzorg, dan gaat er een wereld voor je open. De ouderenzorg houdt namelijk veel meer in dan veel mensen in eerste instantie denken. Het is een veelzijdig en uitdagend werkveld waarin jij je in allerlei richtingen kunt ontwikkelen. Alvast een voorproefje? Ontdek alles over opleiding en ontwikkeling in de ouderenzorg:

Meer over opleiding

Wat doet een stagiair in de ouderenzorg?

In de ouderenzorg is de ene stage de andere niet. Er zijn dan ook tal van stageplekken beschikbaar. Studenten van uiteenlopende opleidingen aan alle onderwijsinstellingen in de regio Gelderland kunnen terecht voor een stage in de ouderenzorg. Of je nu op het mbo, hbo of aan de universiteit studeert. En of je nu helpende, verzorgende, verpleegkundige of arts wilt worden.

Wat je gaat doen, verschilt dan ook per stageplek. Afhankelijk van de opleiding, de functie en de organisatie kun jij je bijvoorbeeld bezig gaan houden met verzorgende, verpleegkundige, huishoudelijke of ondersteunende taken. Neem eens een kijkje bij de verschillende functieprofielen voor een indruk van wat een baan in de ouderenzorg in kan houden.

Functieprofielen

 

Wat natuurlijk belangrijk is, is dat de stageplek aansluit bij jouw opleiding. Dat wordt van tevoren dan ook goed met je besproken. Als stagiair(e) of leerling word je bovendien goed begeleidt bij het uitvoeren van opdrachten én het leerproces. Naast het lopen van stage is het soms mogelijk om als student, in het kader van de studie, een opdracht of onderzoek te doen bij één van de zorgorganisaties.