Wil je voldoening halen uit je werk, jezelf blijven ontwikkelen en afwisselend werk doen? Kom dan werken in de ouderenzorg! Ook zonder zorgachtergrond of ervaring verwelkomen we je graag. Er zijn voor zij-instromers in de ouderenzorg tal van mogelijkheden. Dus volg je hart en zet die eerste stappen!

Een carrièreswitch maken is een beslissing die je niet zomaar even maakt. Er komt bovendien best wat op je af. Oriënteer je daarom grondig om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Wij geven je alvast wat tips en informatie voor jouw zij-instroom naar de ouderenzorg.

Waarom een carrièreswitch naar de ouderenzorg?

Goed, je hebt besloten dat je de zorg in wilt. Maar waarom zou je dan specifiek voor de ouderenzorg moeten kiezen? Dat is nu juist wat wij willen laten zien: waarom werken in de ouderenzorg zo geweldig is. Op de desbetreffende pagina lees je er meer over, maar kort samengevat:

Kortom: een baan in de ouderenzorg is een te gekke baan waar je veel instopt en ook enorm veel uithaalt. Ideaal voor jouw zorghart!

Meer over de ouderenzorg

 

Hoe kun je je laten omscholen naar de ouderenzorg?

Ligt jouw hart in de ouderenzorg, maar heb je nog geen ervaring? Geen punt, want je kunt je gewoon laten omscholen. Omscholing naar de ouderenzorg kan op allerlei manieren. Fulltime naar school gaan is een optie, maar zeker niet de enige. Een uitkomst voor veel zij-instromers die de ouderenzorg in willen, is leren-werken.

Werken en leren in de ouderenzorg kan zowel op het mbo (BBL-opleiding) als het hbo (duaal-opleiding). Je gaat een dag per week naar school en bent de rest van de tijd aan het werk bij een organisatie. Je brengt opgedane kennis meteen in praktijk en bouw direct aan je cv. Bovendien ontvang je een leerlingsalaris voor het werk dat je doet. Je zit dus niet zonder inkomsten.

Wat is het BBL-traject?

Tips voor zij-instromers naar de ouderenzorg

Tot slot geven we je graag wat tips voor als jij je hart wilt volgen en in de ouderenzorg wilt komen werken. Er zijn zoveel routes die je kunt volgen, maar het is belangrijk dat jij een opleiding en werkplek vindt die bij jou passen. Dat ziet er voor iedereen anders uit. Ongeacht wat jouw pad is, houd rekening met de volgende punten: