Jij bent innovatief, beschikt over coachende vaardigheden en kunt overstijgend denken. Je hebt niet voor niets de hbo-opleiding verpleegkunde afgerond. Als verpleegkundige HBO in de ouderenzorg heb je de regie over alles wat te maken heeft met de kwaliteit van de dienst- en zorgverlening in eigen handen. Zo lever je dag in, dag uit een bijdrage aan de levenskwaliteit van ouderen.

Taken van een verpleegkundige HBO

Een hbo-verpleegkundige in de ouderenzorg is regisseur bij het initiëren, bewaken en bevorderen van de kwaliteit van de zorg. Verpleegkundige HBO werd niet voor niets tot voor kort ook wel regieverpleegkundige genoemd. Binnen het takenpakket van dit functieprofiel vallen o.a. de volgende coördinerende, verplegende en verzorgende werkzaamheden:

Met al deze regieverpleegkundige taken speel jij een belangrijke en proactieve rol in de verbetermogelijkheden van de gezondheid van de cliënt. De zorgvraag en behoefte van de cliënt staat centraal. En omdat geen patiënt hetzelfde is, is je werk heel afwisselend en veelzijdig. De specialistisch verpleegkundige en geprotocolleerde medische zorg is overigens gecoördineerd.

Meer over functieprofielen

Benieuwd hoe een dag van een verpleegkundige HBO eruit ziet? Bekijk onderstaande video!


Opleiding tot hbo-verpleegkundige ouderenzorg

Je wordt verpleegkundige HBO in de ouderenzorg door de opleiding Verpleegkunde HBO niveau 6 te volgen. Dit kun je doen na de middelbare school, na het afronden van een mbo-opleiding of tijdens een carrièreswitch. Daarbij moet je BIG-geregistreerd zijn.

Omdat een van je taken als hbo-verpleegkundige het bijhouden van en inspelen op ontwikkelingen in de zorg is, is het belangrijk dat jouw kennis op peil blijft. Gelukkig kun je je in de ouderenzorg continu blijven ontwikkelen.

Meer over hbo-opleidingen ouderenzorg

Naast over een relevant diploma moet je als verpleegkundige HBO in de ouderenzorg bovendien over bepaalde competenties beschikken. Zo moet je goede sociale en communicatieve vaardigheden hebben, sterk in je schoenen staan, het overzicht kunnen behouden en goed kunnen samenwerken.